Фото ілюстративне зі соцмереж

Підла імітація рашистів: розвідка пояснила спробу звинуватити Україну в атаці на Запорізьку АЕС

Російські окупанти вигадали ще один спосіб, як звинуватити українських військових у злочині. Вони вирішили зімітувати удар по Запорізькій атомній електростанції за допомогою дронів.

Про це заявив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов в ефірі національного телемарафону "Єдині новини".

Він розповів, що зараз спостерігається нова хвиля провокацій з боку Росії щодо Запорізької АЕС. У цьому немає нічого нового. Метою таких провокацій є звинувачення України.

Юсов нагадав, що саме росіяни окупували Запорізьку АЕС і розмістили там війська та техніку, замінували територію станції, а також регулярно проводять там запуски ударних дронів.

"Ось сьогодні Росія вирішила за допомогою FPV-дронів зімітувати обстріл нібито з боку України. Позиція України однозначна — по ядерних об'єктах жодних дій чи провокацій ми не робимо. Агресор повинен піти з атомної станції", — додав представник Головного управління розвідки.

Що відомо про вибух дрона ЗАЕС

У неділю, 7 квітня, Міжнародне агентство з атомної енергії заявило, що на території окупованої Запорізької атомної електростанції вибухнув дрон. 

"ЗАЕС поінформувала експертів МАГАТЕ про те, що на території станції сьогодні здетонував дрон. Таку детонацію спостерігали й ми", — заявив генеральний директор МАГАТЕ Рафаель Гроссі.

Російські пропагандисти традиційно звинуватили Україну в атаці та заявили нібито ЗСУ запустили дрон над зупиненим реактором.

Представник Головного управління розвідки міністерства оборони України Андрій Юсов, що Україна не причетна до вибуху безпілотника на окупованій росіянами Запорізькій атомній електростанції.

Своєю чергою Міжнародне агентство з атомної енергії повідомило, що внаслідок інциденту на території об'єкта було пошкоджене важливе обладнання.

Нагадаємо, речник Державного департаменту США Метью Міллер заявив під час брифінгу, що Сполученим Штатам Америки відомо про атаку безпілотника на Запорізьку атомну електростанцію. Союзники продовжують стежити за умовами на підприємстві, в тому числі через офіційні звіти МАГАТЕ.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 09.04.2024 17:30