На фото: Денис Шмигаль. Джерело: Telegram прем'єр-міністра

Підтримка енергосистеми: Шмигаль назвав суму, яку партнери пообіцяли Україні

Сума допомоги для підтримки енергосистеми України, яку оголосили країни-партнери протягом останнього тижня, перевищила один мільярд доларів.

Про це повідомив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль на засіданні уряду 18 червня.

"За останній тиждень партнери оголосили про підтримку української енергосистеми на понад один мільярд доларів", — заявив він.

Свій внесок в енергетичну стійкість України зробили наступні країни:

  • Сполучені Штати Америки спрямовують через USAID 500 мільйонів доларів додаткової енергетичної допомоги та переспрямовують ще 324 мільйони доларів на відновлення енергетичної інфраструктури;
  • Норвегія виділяє 74 мільйони доларів на підтримку енергетики України. Частину цих коштів спрямують на ремонти об’єктів у Харкові та області;
  • Канада інвестує в українську енергетику 14,5 мільйонів доларів.

Також Шмигаль нагадав, що у червні Україна очікує надходження 1,9 мільярда євро в межах програми Ukraine Facility. Крім того, після затвердження Виконавчою радою МВФ четвертого перегляду програми розширеного фінансування очікується виділення ще 2,2 мільярда доларів. 

"Загалом від початку року Україна вже залучила 11,8 мільярда доларів зовнішнього фінансування", — поінформував прем'єр.

Нагадаємо, 11 червня на церемонії відкриття Ukraine Recovery Conference 2024, яка відбулася у столиці Німеччини Берліні, президент України Володимир Зеленський заявив, що у найближчій перспективі в Україні потрібно реалізувати швидке та недорого вартісне відновлення усіх об'єктів енергетичної інфраструктури, які можливо відновити. Важливо виконати ці роботи до початку зими.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 18.06.2024 20:54