Фото: armyinform.com.ua

Південна Корея розглядає можливість постачання наступального озброєння для України, — Yonhap

Південна Корея заявила, що буде вживати "поетапних заходів" проти Північної Кореї та Росії через поглиблення військового співробітництва між Москвою та Пхеньяном. Зокрема, обговорюється надання Україні наступального озброєння.

Про це під час брифінгу після зустрічі, організованої радником із національної безпеки Шин Вон Сіком з приводу відправлення північнокорейських військ у Росію, заявив заступник радника з національної безпеки Кім Те Хе, пише Yonhap.

За його словами, у випадку, якщо незаконне військове співробітництво між Північною Кореєю та Росією буде продовжено, Сеул не буде стояти осторонь, а твердо відповість у співпраці з міжнародною спільнотою.

"Серед можливих сценаріїв — постачання зброї для захисту і нападу", — наголосив посадовець.

Видання додає, що у червні цього року Південна Корея заявила про можливість постачання зброї Україні після того, як лідер КНДР Кім Чен Ин та російський диктатор Володимир Путін підписали угоду щодо взаємної оборони. Втім, наразі Сеул зберігає свою позицію щодо надання Україні нелетальної гуманітарної допомоги.

Зауважимо, що президентська рада національної безпеки Південної Кореї скликала засідання для оцінки ситуації після того, як південнокорейська розвідка повідомила, що КНДР вирішила направити близько 12 000 військовослужбовців для надання допомоги Москві. Зокрема, близько 1500 солдатів вже розгорнуті на Далекому Сході Росії. 

Своєю чергою Рада безпеки Організації Об'єднаних Націй заявила, що ця подія становить "значну загрозу безпеці" як для Південної Кореї, так і для міжнародної спільноти, і є "явним порушенням" резолюцій Ради Безпеки ООН, які забороняють військову співпрацю з Пхеньяном.

Нагадаємо, раніше видання The Telegraph повідомляло, що Північна Корея відправила в Росію спеціальний підрозділ Сил спеціальних операцій. Зазначається, що Пхеньян використовує ці сили для розвідки та перевірки оборонних можливостей Південної Кореї.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 22.10.2024 11:08