Кім Чен Ин і Володимир Путін. Джерело: росЗМІ

Північнокорейські військові поїхали до Росії: подробиці приховують

У понеділок, 8 липня, елітна військова тренувальна делегація з Північної Кореї вирушила до Росії. Це перший візит військових КНДР до Російської Федерації, відколи країни підписали договір про "всеосяжне стратегічне партнерство".

Про це повідомила агенція Reuters із посиланням на державні ЗМІ Північної Кореї.

"Військово-освітня делегація Корейської народної армії на чолі з головою Військового університету імені Кім Ір Сена товаришем Кім Гом Чхолем вилетіла з Пхеньяна 8 числа, щоби відвідати Росію", — йдеться в повідомленні.

Інших подробиць у Корейській Народно-Демократичній Республіці не надали — ні про мету візиту, ані куди саме прибудуть у Росії.

Раніше заступниця речника Міністерства оборони США Сабріна Сінгх інформувала, що Америка наразі не має підтверджень, які би вказували, що Північна Корея відправила війська до Росії для підтримки війни проти України.

При цьому Сінгх зауважила, що в США усвідомлюють позицію режиму в КНДР, який підтримує агресію Москви та надає РФ різну військову підтримку.

Нагадаємо, наприкінці червня південнокорейські джерела інформації повідомляли, що військові будівельні й інженерні сили з Північної Кореї готові вирушити на окуповану територію України. Вони мають узяти участь у "відновлювальних роботах" у деяких районах Донецької області.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 09.07.2024 14:15