Кім Чен Ин і Володимир Путін. Джерело: росЗМІ

Північна Корея відправить війська в Україну: скільки за це заплатить Путін Кім Чен Ину

Військові будівельні й інженерні сили з Північної Кореї готові вирушити на окуповану територію України. Вони мають узяти участь у "відновлювальних роботах" у деяких районах Донецькій області.

Про це повідомили аналітики американського Інституту вивчення війни (Institute for the Study of War). Вони посилаються на інформацію південнокорейського телеканалу TV Chosun, журналісти якого цитують одного з урядовців КНДР.

Північнокорейський посадовець розповів, що вже в липні 2024 року Пхеньян планує відправити великомасштабні інженерні сили в окуповану Донецьку область. Ці сили допоможуть відновити інфраструктуру в тимчасово окупованому Донецьку.

Військові з Північної Кореї мають 10 інженерних бригад. Телеканал Chosun підрахував, що КНДР може щороку отримувати від Росії до 115 мільйонів доларів у невизначеній іноземній валюті, якщо відправить три-чотири інженерні бригади в окуповані райони України.

"ISW поки що не бачив повідомлень, які би свідчили про те, що північнокорейські військовослужбовці мають намір брати участь у бойових діях в Україні. Однак пряма інженерна підтримка КНДР може вивільнити російську бойову міць для операцій уздовж лінії фронту та сприяти зусиллям Російської Федерації з розширення військової інфраструктури й оборонних укріплень на окупованій території України", — зробили висновок в Інституті вивчення війни.

Нагадаємо, нещодавно речник Пентагона Пет Райдер заявив, що США стежитимуть за ймовірним відправленням північнокорейських військових для допомоги Росії у війні з Україною.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 27.06.2024 10:16