Фото ілюстративне. Джерело: польські ЗМІ

Побилися через тіло покійника: біля моргу в Польщі стався конфлікт між українцями та поляками

У Польщі біля моргу в Оструві Великопольському сталася масова бійка за участі поляків і українців. Інцидент відбувся через те, що українці не мали необхідних для видачі тіла документів.

Про це повідомило польське видання Wprost.

Інцидент стався минулого тижня в Оструві Великопольський. До моргу прибув катафалк із працівниками похоронної компанії з України. Вони мали забрати тіло українця з моргу та перевезти його через кордон, де родина покійного організовувала похорон. Ця все переросло у сварку, а потім і в бійку між працівниками похоронної компанії та співробітниками моргу.

Працівники польського моргу заявили, що, згідно із законом, вони не можуть видати останки, оскільки для цього необхідно надати документи з відповідної санітарно-епідеміологічної станції.

Однак українські працівники не могли з цим змиритися. Ситуація закінчилася тим, що ворота зачинили, аби запобігти в'їзду катафалка на територію. На місце також викликали працівників поліції.

"Йшлося про відсутність необхідних документів, які потрібні для видачі тіла", — підтвердила ці повідомлення Єва Голінська-Юраш з прес-служби Острувсько-Великопольського районного відділу поліції.

У польському Каменець-Зомбковицькому в серпні цього року 17 озброєних футбольних фанатів прийшли до будинку, де жили два українці, розпочали їх бити та пограбували. Частину зловмисників уже затримали.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 07.01.2024 21:18