Александар Вучич. Джерело: Getty Images / Global Images Ukraine

"Подякував за газ": президент Сербії вперше за 2,5 року поспілкувався з Путіним

У неділю, 20 жовтня, сербський президент Александар Вучич уперше за 2,5 роки провів телефонну розмову з кремлівським диктатором Володимиром Путіним. Зокрема, Вучич подякував Росії за "достатню кількість газу".

Про це повідомило видання b92, яке посилається на власні джерела та цитує соціальні мережі політиків.

"У нас була хороша, відкрита, довга та змістовна розмова", — зазначив Вучич.

Головною темою розмови політиків стала річниця звільнення Белграда радянськими військами.

"Ми говорили, звичайно, про те, яка подія, а саме 80 річниця визволення Белграда. Я подякував президенту Путіну за привітання та відзначив непохитний і лібертаріанський дух сербського народу та вдячність Сербії та наших людей частинам Червоної Армії, які разом зі сербськими частинами брали участь у визволенні нашої столиці", — заявив серб.

Окрім того, під час розмови Вучич також подякував Путіну за "достатню кількість газу" для Сербії.

"Особливо подякував Путіну за те, що він через Олексія Міллера дав можливість Росії забезпечити достатню кількість газу для Республіки Сербія цієї зими, на рівень шість мільйонів кубів плюс два мільйони, плюс три мільйони", — перерахував Вучич.

Як відомо, Сербія, яка підтримує дружні відносини з Росією, значною мірою залежить від російського газу та споживає близько 2,5 мільярда кубічних метрів газу на рік, два мільярди з яких надає "Газпром". Російський газ надходить до Сербії через трубопроводи "Турецький" і "Балканський потік" в обхід України, які транспортують російський газ до Центральної Європи.

Нагадаємо, 5 вересня стало відомо, що президент Сербії Олександр Вучич відмовився брати участь у саміті БРІКС у Росії, який пройде 3 22 по 24 жовтня. Раніше він отримав відповідне запрошення від глави Кремля Володимира Путіна.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 20.10.2024 18:55