Фото: скріншот з відео

Поки ООН святкує день російської мови: у мережі показали символічний ролик про злочини РФ

У день теракту Росії на Каховській гідроелектростанції Організація Об'єднаних Націй відзначає День російської мови. Раніше це обурило українську спільноту, а тепер у мережі з'явився символічний відеоролик, який наочно демонструє злочини окупантів в Україні.

Відповідне відео з'явилось в Instagram WAW Ukraine.

"Вівторок — день, коли Росія вкотре доказала, що є країною-терористом. Вівторок — день, коли сотні українців залишися без домівок через підрив росіянами Каховської ГЕС", — йдеться у відеоролику.

У WAW також наголосили, що 6 червня було заподіяно невиправну шкоду екосистемі України. 

"А ООН святкує сьогодні день російської мови", — додають в альтернативних українських ЗМІ.

Що відомо про підрив Каховської ГЕС

Каховська гідроелектростанція була підірвана російськими окупантами у ніч на 6 червня. За даними "Укргідроенерго", після підриву окупантами ГЕС повністю зруйнована й відновленню не підлягає.

За фактом підриву окупантами Каховської гідроелектростанції правоохоронці розпочали розслідування за статтею екоцид. Наразі тривають слідчі дії. Також поліція відкрила справу через порушення звичаїв війни. 

За даними української розвідки, за підривом ГЕС стоїть 205 мотострілецька бригада Збройних сил Росії. Радник глави офісу президента України Михайло Подоляк вважає, що росіяни підірвали дамбу "у стані афекту" й не розуміли наслідків. Секретар національної безпеки та оборони України Олексій Данілов заявив, що руйнування гідроелектростанції жодним чином не вплине на звільнення України

У річку Дніпро потрапило щонайменше півтори сотні тонн машинного мастила через підрив ГЕС. Зберігається ризик подальшого витоку.

Нагадаємо, рівень води у Каховському водосховищі продовжує знижуватись і вже впав майже на 1,5 метра. Якщо рівень води опуститься нижче 12,7 метра, ситуація буде критичною.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 06.06.2023 23:18