Фото ілюстративне. Джерело: Mirror

Поліція Лондона б’є на сполох: підлітки непритомніють у школах через наркотики

Поліція Лондона попередила батьків, що підлітки втрачають свідомість у школах після вживання електронних сигарет із небезпечними наркотиками. Правоохоронці на території всієї столиці Великої Британії конфіскували вейпи та відправили їх на перевірку на речовини, зокрема, спайс, наркотик, який викликає сильну залежність, який може призвести до стану зомбі.

Про це повідомив The Telegraph. Також виявили, що вейпи містять психоактивний препарат, який є в канабісі.

Поліція вважає, що деякі багаторазові ручки для вейпів наповнюють наркотиками дилери, які потім продають пристрої молодим людям за допомогою Snapchat та інших програм соціальних мереж. Офіцери отримали повідомлення про погіршення самопочуття учнів після їх використання, а деякі молоді люди втрачали свідомість у школі.

У листі, надісланому цього тижня батькам у Саттоні (Південний Лондон), поліція зазначила:

"Батькам важливо знати, що нерегульовані вейп-ручки можуть завдати серйозної шкоди здоров’ю молодих людей. Підлітки, які збираються придбати ці заборонені домашні пристрої, навіть не підозрюють, що в них входить і яку потенційну небезпеку вони можуть спричинити".

Сержант Сара Тайнан зі шкіл і молоді Саттона попередила, що в деяких випадках одна доза спайсу може бути смертельною.

"Вдихання спайсу через ручку для вейпінгу надзвичайно небезпечне для молодих людей і може призвести до проблем зі здоров’ям, таких як утруднене дихання, біль у грудях, серцебиття, судоми, надзвичайна тривога, параноя, суїцидальні думки, психоз, блювота або діарея та гостре ураження нирок. У деяких випадках одна доза може вбити", — зазначила вона.

Вона закликала батьків, опікунів або будь-кого, хто має інформацію про тих, хто постачає вейпи, звернутися до поліції. Це попередження надійшло після того, як місцева влада Мідлсбро, Гемпшира та Брайтона в останні місяці оприлюднила попередження про потенційний вплив наркотиків, що вдихають молоді люди, які використовують вейпи.

Минулого місяця прем’єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак оголосив про плани заборонити одноразові вейпи, які коштують лише три фунти стерлінгів, як частину зусиль уряду, щоби зупинити дітей, які "захоплюються життям". Відомо, що заборона може набути чинності вже цього року або щонайпізніше на початку наступного.

Нагадаємо, на початку січня стало відомо, що керівництво Tesla та SpaceX обурене фактом того, що Ілон Маск вживав заборонені наркотики, включаючи кокаїн, екстазі, ЛСД, гриби та кетамін. Це може зашкодити репутації компаній та завдати збитків.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 09.02.2024 21:36