Фото: соцмережі

Поліція отримала перші повідомлення про зниклих безвісти на Херсонщині

Правоохоронці вже отримали перші виклики щодо осіб, які зникли безвісти на Херсонщині. Наразі надійшло три повідомлення.

Про це повідомила прес-служба Національної поліції України.

"Станом на ранок ми отримали три виклики на лінію 102 щодо осіб, які зникли за особливих обставин в Херсонській області", — розповів заступник Міністра внутрішніх справ України Леонід Тимченко.

Крім того, він пояснив план дій для родичів, чиї близькі зникли чи не виходять на зв'язок.

"Насамперед потрібно звертатися до Національної поліції України за номером 102, щоб надати інформацію стосовно осіб, які зникли безвісти за особливих обставин. Після цього Національна поліція, використовуючи усі засоби, здійснює пошук осіб", — каже заступник Міністра.

Окрім цього, він радить українцям, рідні яких перебувають в зоні катастрофи, одразу звертатися до правоохоронців.

Нагадаємо, за ніч у Херсоні вода піднялася на п'ять-шість метрів. Багато вулиць в Херсоні вже перекрито, до деяких місць вже неможливо під’їхати. За даними голови Херсонської ОВА Олександра Прокудіна, станом на ранок на правому березі області затоплено 1852 будинки. Він також попередив місцевих жителів, що вода ще прибуватиме, а тому загроза підтоплень не минула.

Крім того, після підриву Каховської ГЕС жителям затоплених районів Херсонської, Миколаївської та Запорізької областей заборонили виловлювати та їсти рибу. Фахівці попереджають про загрозу захворювання на ботулізм.

За попередніми підрахунками Міндовкілля та Держекоінспекції внаслідок підриву Каховської гідроелектростанції збитки водним ресурсам завдано на два мільярди гривень.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 07.06.2023 13:45