Фото: Сергій Кобилаш. Джерело – mil.ru

Поліція повідомила про підозру генералу РФ, який наказав вдарити по житловій забудові Одеси

Правоохоронці заочно повідомили про підозру командувачу дальньої авіації Повітряно-космічних сил Російської Федерації Сергію Кобилашу. Уродженець Одеси наказав завдати авіаудару по місту 23 квітня 2022 року, внаслідок якого загинуло восьмеро людей.

Про це повідомляє прес-центр Національної поліції.

У відомстві зазначили, що внаслідок злочинних дій Кобилаша було вбито вісьмох людей, серед яких тримісячна дитина і вагітна жінка,  а також поранення зазнали ще 11 осіб. 

"Воєнному злочинцю інкриміновано порушення законів та звичаїв війни, поєднані з умисним вбивством. Йому загрожує довічне позбавлення волі", — заявили правоохоронці.

Слідчі також встановили, що 23 квітня 2022 року, напередодні Великодня, саме за наказом Кобилаша групою літаків стратегічної авіації збройних сил РФ було здійснено пуски крилатих ракет Х-101 у напрямку міста Одеса. Одна з них влучила у 16-поверховий багатоквартирний житловий будинок у Київському районі. 

Водночас, як зазначають правоохоронці, інша крилата ракета влучила по кладовищу, внаслідок чого було поранено одну жінку, а також знищено й пошкоджено могили.

Нагадаємо, Міжнародний кримінальний суд 5 березня видав ордери на арешт командувача дальньої авіації Росії Сергія Кобилаша і командувача Чорноморським флотом Віктора Соколова. Таке рішення було в межах розслідування потенційних воєнних злочинів Росії в Україні.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 06.07.2024 17:33