Фото: соцмережі

Поліція затримала прихильницю УПЦ МП Кохановську, яка перешкоджала перевірці Лаври, — ЗМІ

У середу, 19 квітня, найбільш ідейну захисницю Української православної церкви Московського патріархату нібито затримали правоохоронці. Вікторія Кохановська намагалася з іншими прихильниками ворожої церкви заблокувати авто поліції.

Про це повідомляє "5 канал".

На відео, яке було оприлюднено у середу ввечері, видно правоохоронців та людей, які не дають проїхати автомобілю поліції. Найбільш затяту захисницю УПЦ МП Вікторію Кохановську, за даними журналістів, затримали.

Цікаво, що прибічники Московського патріархату пишуть, що це "викрадення" Кохановської.

Нагадаємо, вранці 19 квітня віряни Української православної церкви Московського патріархату влаштували сутички із поліцією поблизу одного з корпусів Києво-Печерської Лаври.

Також повідомлялось, що спеціальна комісія Мінкульту, яка працює на території Києво-Печерської Лаври, зафіксувала жахливий стан приміщень святині. Один із корпусів опечатали, слідчі почали проводити процесуальні дії.

Варто відзначити, що в Україні триває робота з повернення під протекторат держави храмів, які орендує Українська православна церква Московського патріархату. Йдеться не лише про Києво-Печерську лавру, а й про Почаївську лавру в Тернопільській області та Святогірську — на Донеччині.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 19.04.2023 22:25