Фото: соцмережа X Оперативного командування збройних сил Польщі

Польська авіація перехопила російський літак-розвідник над Балтійським морем

У понеділок, 12 серпня, чергова пара польських винищувачів F-16 перехопила та візуально ідентифікувала літак Російської Федерації, який здійснював політ над Балтійським морем.

Про це у соцмережі X повідомило Оперативне командування збройних сил Польщі.

У відомстві зазначили, що польські винищувачі перехопили літак Іл-20, який виконував розвідувальну місію в міжнародному повітряному просторі, не порушуючи територіальних вод країни.

"Захист повітряного простору Польщі є основою безпеки нашої країни. Завдяки ефективній роботі всієї системи протиповітряної оборони ми можемо бути впевнені, що захищені від повітряних загроз", — йдеться у заяві Оперативного командування збройних сил Польщі.

Нагадаємо, Польща планує посилити спостереження за повітряним простором. Зокрема, у Сейм внесли проект закону про загальну оборону, який передбачає створення мережі пунктів спостереження та попередження для системи протиповітряної та протиракетної оборони під назвою "Павутина". Детальніше про це — за посиланням.

Варто зазначити, що 6 травня Польща підіймала у небо авіацію, щоб перехопити російський військовий літак Іл-20 над Балтійським морем. Це ж повітряне судно було перехоплене 3 травня парою польських винищувачів F-16.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими 

Світ, 13.08.2024 19:12