Анджей Дуда та Володимир Зеленський. Джерело: Офіс президента України

Дуда розповів, чи можливі мирні переговори між Україною та Росією

Україна дотримується жорсткої позиції щодо перемоги у війні з Росією та повернення своїх територій. Наразі жодних розмов про мирні переговори між Києвом і Москвою немає.

У цьому запевнив президент Польщі Анджей Дуда під час інтерв'ю LRT.

"Я не чув жодних розмов про мирні переговори. Наразі вони точно не ведуться. Я знаю, що Володимир Зеленський має дуже жорстку позицію щодо оборони та повернення територій. Ми повинні зробити все можливе, щоб Україна змогла повернути всі території, які в неї відібрали", — зазначив він.

Ситуація в Україні дуже складна, тому зараз треба робити "все можливе", аби Київ міг повернути окуповані Росією українські території.

"Ситуація в Україні дуже складна… Україна хоче відновити повний контроль над окупованими територіями. Це також важливо для всього світу, адже це знак того, що міжнародне право діє", — наголосив він.

За його словами, він "завжди говорив на міжнародній арені", що Україна "потребує нашої допомоги — постійної та нескінченної допомоги". Нині, за словами польського президента, Києву найбільше потрібні боєприпаси.

Нагадаємо, декілька днів тому президент Польщі Анджей Дуда заявив під час прес-конференції з лідерами України Володимиром Зеленським та Литви Гітанасом Науседою, що Польща може передати Україні ракети для систем протиповітряної оборони радянського виробництва.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 15.04.2024 11:22