Фото: Вікіпедія

Польща закликала Німеччину дозволити передачу Україні МіГ-29

Польща надіслала до Берліна офіційний запит щодо передачі Україні винищувачів МіГ-29 з колишньої Німецької демократичної республіки.

Про це повідомляє Der Tagesspiegel.

У виданні зазначили, що відповідний лист вже надійшов до німецького уряду.

"Йдеться про реактивні літаки типу МіГ-29 зі старих запасів Німецької Демократичної Республіки, які Німеччина передала Польщі й на передачу яких Берлін має погодитися",  —  сказано у матеріалі.

Про яку кількість літаків йдеться у запиті — не уточнюють.

Зауважимо, що за даними газети Süddeutsche Zeitung, офіційне рішення щодо п'яти Міг-29 Берлін ухвалить вже сьогодні.

Що відомо про МіГ-29

Багатоцільовий радянський винищувач четвертого покоління. Був основним багатоцільовим винищувачем країн Варшавського договору та СРСР впродовж 80-х років XX ст. Нині перебуває на озброєнні багатьох країн світу, зокрема й України.

Основне завдання МіГ-29 полягає у забезпеченні повітряної переваги над противником і захисті повітряного простору. Винищувач здатен виконувати різноманітні завдання, наприклад, наведення ударів по наземних цілях, захист Повітряних сил від ворожих атак і проведення розвідки.

МіГ-29 озброєний авіаційною гарматою калібром 30 мм, боєзапас якої становить 150 снарядів. Також на літак можна підвісити до шести ракет класу повітря-повітря і бомб. Винищувач може скидати авіаційні бомби калібру 250 і 500 кг. Також до складу бомбардувального озброєння МіГ-29 входять міни й осколкові авіабомби.

Наразі МіГ-29 та Су-27 є основними машинами винищувальної авіації Повітряних сил України. Потенціал винищувача МіГ-29 дозволяє використовувати його як для виконання завдань ППО та повітряного бою, так і для завдавання ударів по наземних (надводних) цілях.

Нагадаємо, спеціалісти з Російської Федерації могли навмисно саботувати роботу винищувачів МіГ-29, які Україна мала отримати від Словаччини. У цих літаках виявили дуже підозрілі несправності.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Війна, 13.04.2023 17:20