Дональд Туск. Джерело: Офіс президента України

Польща запроваджує буферну зону на кордоні з Білоруссю: що це означає

Уряд Польщі вирішив запровадити буферну зону на кордоні з Білоруссю. Це відбувається на тлі спроб мігрантів нелегально потрапити до країни.

Про це повідомила агенція PAP із посиланням на заяву прем'єр-міністра Польщі Дональда Туска. Він розповів про підсумки виїзного засідання уряду Польщі, яке пройшло у Бялостоку (місто розташоване за 50 кілометрів від кордону з Білоруссю).

"Ми ухвалили резолюцію, практичним наслідком якої є указ Міністерства внутрішніх справ і адміністрації про створення буферної зони на кордоні з Білоруссю", — зазначив Туск.

За його словами, таким чином влада Польщі хоче ускладнити потрапляння в країну нелегальних мігрантів з Білорусі та забезпечити хороші умови служби для прикордонників і військових.

"Ідеться про декілька десятків кілометрів, 200 метрів углиб. У заповідниках є місця, де ця зона йтиме вглиб на два кілометри, але це не довгі ділянки. Це пов'язано з присутністю контрабандистів, які діють здебільшого в лісових масивах, за один-два кілометри від кордону. У цих місцях зона буде ширшою", — уточнив керівник польського уряду.

За його словами, влада Польщі має використовувати всі методи, щоб не дати мігрантам, яких відправляє влада Росії та Білорусі, нелегально перетинати кордон.

"Тут ми не відступимо", — наголосив Туск.

У Польщі біля кордону з Білоруссю знову загострилася ситуація через наплив нелегальних мігрантів. Зокрема, нещодавно під час спроби незаконного перетину кордону мігранти напали на польських військових. Один із них помер у результаті ножового поранення.

Нагадаємо, наприкінці травня стало відомо, що в Польщі підготували проект постанови, яка тимчасово заборонить доступ до низки районів у прикордонній зоні з Білоруссю. Це відбувається на тлі напруги на кордоні.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 10.06.2024 20:19