Фото: Twitter Моравецького

"Поляки цього ніколи не дозволять": Моравецький під час зустрічі з виборцями звернувся до Зеленського

Глава польського уряду Матеуш Моравецький закликав президента України Володимира Зеленського не ображати його земляків. Таку заяву він зробив на тлі висловлювань українського лідера на Генеральній асамблеї ООН цього тижня.

Слова Моравецького під час зустрічі з виборцями в місті Свіднік на сході Польщі наводить видання РАР. Польський прем’єр-міністр почав говорити про відносини з Україною, нагадавши, що там ведеться війна за безпеку Європи.

"Ми це знаємо й допомагаємо, відправляючи зброю, організовуючи відправлення зброї, тому що ми зараз в першу чергу озброюємося самі. Але хаб у Жешуві, цей спеціальний логістичний центр працював, працює і буде працювати разом з нашими союзниками", — запевнив він.

Одразу після цієї промови Моравецький звернувся до Зеленського. Польський прем'єр наголосив, "щоб він більше ніколи не ображав поляків, як президент України це зробив нещодавно під час свого виступу в ООН". За його словами, "поляки цього ніколи не дозволять".

"А захист польського доброго імені — це не тільки мій обов'язок і честь, це також найважливіше завдання уряду Республіки. Ми будемо захищати в нинішньому геополітичному контексті всі наші обґрунтування, і ми знаємо, як ці обґрунтування повинні бути сформовані", — додав Моравецький.

Нагадаємо, 20 вересня, Польща терміново викликала до МЗС посла України. Причина — заява президента України Володимира Зеленського щодо конфлікту довкола зерна.

Додамо, 19 вересня президент України Володимир Зеленський, виступаючи на засіданні Генеральної асамблеї ООН, згадав про суперечку з деякими країнами ЄС щодо українського зерна. Президент сказав, що "дехто в Європі грає в солідарність у політичному театрі", перетворюючи постачання зерна на трилер, насправді допомагаючи "підготувати сцену для московського актора". Через ці слова Польща викликала посла України.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 22.09.2023 23:50