Петро Порошенко і прикордонники. Скріншот із відео

Порошенка не пропустили через кордон: у ДПСУ пояснили причини своїх дій (відео, документ)

Прикордонники не випустили чинного народного депутата та голову партії "Європейська Солідарність" Петра Порошенка у відрядження за кордон до Польщі та США. Він назвав це "антиукраїнською диверсією". Державна прикордонна служба пояснила свої дії.

Про інцидент на пункті пропуску Петро Порошенко повідомив на своїй Facebook-сторінці.

"Знову театр абсурду на кордоні. Маю підписане відрядження головою Верховної Ради, але прикордонники мене не пропустили. Я далекий від думки, що прикордонники діяли за власної ініціативи. Кожен може сам здогадатися, хто ж скасував документ, підписаний спікером парламенту", — зазначив він.

За його словами, у Польщі та США в нього заплановані десятки зустрічей. З поляками він мав говорити про зняття блокади наших перевізників на кордоні, а з американцями — про забезпечення фінансування воєнної допомоги.

"Ситуація надзвичайно складна. Тому акцент в програмі — на проблемних республіканцях. Зірвано мою зустріч з новим спікером палати представників Джонсоном", — наголосив Порошенко.

Він переконаний, що рішення не випускати його за кордон, — "не дрібне шкідництво, а антиукраїнська диверсія".

"Це не просто перешкоджання дипломатичній роботі всієї моєї команди. А, на жаль, удар по обороноздатності України", — вважає п’ятий президент України.

Речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко пояснив, що закордонне відрядження народного депутата від "Європейської солідарності" Петра Порошенка скасувала Верховна Рада, тому його не випустили з України.

"Щодо народного депутата, про якого ви цікавитесь, у прикордонників наявне підтвердження, що його відрядження за кордон скасоване. Саме тому його не пропустили через державний кордон України", — зазначив Демченко.

Пізніше стало відомо, що відрядження підписав спікер українського парламенту Руслан Стефанчук. Водночас нардеп Олексій Гончаренко повідомив, що це розпорядження скасував віце-спікер Верховної Ради Олександр Корнієнко.

Документ про скасування відрідження Порошенка. Джерело: Telegram Гончаренка

Документ про скасування відрядження Порошенка. Джерело: Telegram-канал Олексія Гончаренка

Нагадаємо, що в травні минулого року Віктор Медведчук давав свідчення у так званій вугільній справі, в якій фігурує п'ятий президент України Петро Порошенко.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 01.12.2023 13:44