Фото: скріншот

Поряд падає граната, але бій триває: як ЗСУ штурмують позиції ворога поблизу Бахмута (відео)

Українські військові продовжують мужньо обороняти місто Бахмут та завдавати нищівних ударів по ворогу. Відтак, днями наші бійці здійснили успішний штурм позицій ворога біля міста.

Про це повідомив командир тактичної групи "Азов" Андрій Білецький.

Відео бою з рашистами зафіксувала камера, встановлена на амуніції одного із воїнів. На кадрах бійці третьої окремої штурмової бригади попри спроби атаки російськими загарбниками продовжували штурм та влучили гранатою у бліндаж окупантів.

"Унікальне відео зі штурму під Бахмутом із гоу-про бійця 1 штурмового батальйону 3 ОШБр. В один момент поряд падає ворожа граната, у нас легкий 300. Але попри це, штурмові дії не зупиняються. І наступна граната  від нас, потрапляє чітко у бліндаж росіян", — розповідають бійці.

Бої за Бахмут

Напередодні у Збройних силах України підтвердили заяву терориста Євгена Пригожина, що з-під Бахмута втекла 72 окрема мотострілецька бригада Збройних сил Росії. Раніше він поскаржився, що російські окупанти залишили "стратегічний плацдарм" й через це загинули близько 500 бойовиків ПВК "Вагнера". Зараз існує великий ризик оточення найманців з ПВК "Вагнера" у Бахмуті. Фланги, утримувані російськими військовими, тріщать. 

Також наші захисники зазначили, що за дві доби атакувальних дій на південно-західних околицях Бахмута штурмовики третьої ОШБр ліквідували 64 окупанти, ще 87 було поранено. Серед усіх них є і "вагнерівці". Також станом на зараз в полоні перебуває п'ятеро росіян.

Днями в одному із відео, опублікованому Державною прикордонною службою України, прикордонники розповіли, що поля на Бахмутському напрямку всіяні тілами вбитих окупантів. За їхніми словами, росіяни кидають своїх військових — як поранених, так і мертвих — прямо на полі бою. Вони не забирають тіла, а буквально пересуваються по них.

Нагадаємо, 12 травня президент Володимир Зеленський після засідання Ставки верховного головнокомандувача повідомив, що українським Силам оборони вдалося відкинути росіян на деяких напрямках.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 12.05.2023 15:58