Фото: росЗМІ

Пошкоджено бомбардувальник Ту-22М3: з'явились подробиці сьогоднішньої атаки на російські аеродроми

У ніч на 27 липня дрони Головного управління розвідки здійснили атаку на нафтопереробний завод та три військові аеродроми у Російській Федерації. Внаслідок операції на аеродромі "Оленья" зазнав пошкоджень бомбардувальник Ту-22М3.

Про це повідомляє "РБК-Україна" з посиланням на джерела у спецслужбах.

Як зазначає джерело, в ніч на суботу та вранці внаслідок операції української розвідки були атаковані військові аеродроми у місті Енгельс Саратовської області, військовий аеродром "Дягілєво" в Рязанській області та аеродром "Оленья" в Мурманській області.

Також дрони-камікадзе уразили нафтопереробний завод в Рязані. Як зазначають очевидці, перші вибухи на території аеродрому в "Дягілєво" стались близько 06:00 за місцевим часом. У соцмережах з'явились кадри дронів, що летять у небі та диму.

На аеродромі в "Дягілєво" дислокується 43 центр бойового застосування і перенавчання ворожого льотного складу. Тут базуються літаки Ту-95МС, Ту-22М3, Ту-134УБЛ та Іл-78, а неподалік розташований авіаційний ремонтний завод.

Вибухи на аеродромі "Енгельс", де дислокується стратегічна авіація РФ, прогриміли близько 08:00. У російських пабліках повідомляли, що сили ППО країни-агресора безрезультатно намагалися збити ударні дрони.

За інформацією джерел, внаслідок влучання по аеродрому "Оленья" попередньо зафіксовано пошкодження дальнього надзвукового бомбардувальника-ракетоносця ТУ-22М3. Цей аеродром розташований від українського кордону на відстані близько 1800 кілометрів.

Результати влучань безпілотників по інших військових обʼєктах Росії наразі уточнюються.

Раніше повідомлялось, що у ніч на 15 липня безпілотники атакували Брянську область Російської Федерації. Дрони нібито були збиті у небі над регіоном та не досягли своїх цілей.

Нагадаємо, у двох російських регіонах у ніч на 30 червня через атаку безпілотників працювали сили протиповітряної оборони. "Бавовна" лунала у Бєлгородській та Брянській областях.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 27.07.2024 14:55