Володимир Зеленський. Джерело: president.gov.ua

"Посилити основи нашого захисту": Зеленський деталізував, що обговорювали сьогодні на Ставці

В Україні працюватимуть над посиленням мобільних вогневих груп і збільшенням їх кількості. Також однією з умов захисту від російського терору є забезпечення всіх підрозділів українських військових снарядами, дронами та засобами радіоелектронної боротьби.

Про це президент Володимир Зеленський розповів під час традиційного вечірнього відеозвернення.

За його словами, на сьогоднішній Ставці він заслухав доповіді щодо ситуації на фронті від нових військових командувачів. Окрема доповідь відбулася щодо дій на півдні, зокрема, в Херсонській області.

"Відбувся детальний звіт щодо захисту критичної інфраструктури — енергетики, об'єктів теплопостачання, водопостачання. Усього того, що є незмінною мішенню для російських ракет і дронів. Щоби додати більше захисту, додаємо більше сили, більше можливостей нашим мобільним вогневим групам. Збільшимо й кількість таких груп. Вони є однією з основ нашого захисту від російського терору, і я вдячний усім, хто служить у мобільних вогневих групах, тренує їх і допомагає", — зазначив він.

Окрім того, лідер держави заслухав доповідь щодо забезпечення всіх підрозділів. Це стосується снарядів, дроні, засобі радіоелектронної боротьби.

"Кожен в Україні, хто може виробляти ефективні системи радіоелектронної боротьби, заслуговує на повне державне сприяння на всіх рівнях: і на центральному — від уряду, і в кожному регіоні, де є такий потенціал. Я вдячний усім представникам, зокрема, місцевої влади та кожному українському підприємцю, усім українським розробникам, які розвивають таке виробництво — системи РЕБ", — наголосив Зеленський.

Нагадаємо, що сьогодні український президент підписав законопроекти про продовження загальної мобілізації та воєнного стану в Україні. Обидва терміни продовжено з 14 лютого 2024 року на 90 днів, до 13 травня 2024 року.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 12.02.2024 20:36