Василь Зварич. Джерело: poland.mfa.gov.ua

Посла України в Польщі Зварича звільнили з посади та перевели в іншу країну

У п’ятницю, 21 червня, президент Володимир Зеленський підписав укази про звільнення Василя Зварича з посади посла України в Польщі, а також про призначення його послом у Чехії.

Про це свідчать укази, які опублікували на сайті Офісу президента України.

Першим указом Володимир Зеленський звільнив Василя Зварича з посади надзвичайного та повноважного посла України в Польщі, другим — призначив його головою дипломатичної місії України в Чехії.

Варто зазначити, що Василя Зварича призначили послом у Польщі на початку лютого 2022 року. До цього він працював на посаді директора другого територіального департаменту Міністерства закордонних справ України, був заступником директора департаменту інформаційної політики міністерства закордонних справ, а також — радником-посланником посольства України в Польщі.

Українське посольство в Чехії перебувало без очільника з липня 2022 року, коли звільнили тодішнього посла Євгена Перебийноса. На теперішній момент він є заступником міністра закордонних справ і, зокрема, потрапив у склад делегації на переговори з Європейським Союзом про вступ.

У Чехії неодноразово просили Україну якнайшвидше призначити посла у Празі. На це в листопаді 2023 року відповів міністр закордонних справ Дмитро Кулеба, який заявив, що Київ визначився з кандидатурою. Однак лише тепер стало відомо про прізвище нового українського посла в Чехії.

Нагадаємо, що сьогодні президент Володимир Зеленський затвердив склад делегації України для участі у переговорах про вступ із Європейським Союзом.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 21.06.2024 23:38