Фото: Дмитро Кулеба. Джерело – МЗС

Посли ЄС підтримали виділення додаткових 5 млрд євро на закупівлю зброї для України

У середу, 13 березня, посли Євросоюзу схвалили збільшення військової допомоги Україні на п'ять мільярдів євро. Ці кошти спрямують на закупівлю зброї європейського виробництва.

Про це повідомив очільник українського Міністерства зовнішніх справ Дмитро Кулеба.

Посадовець висловив подяку країнам-членам Євросоюзу та верховному представнику ЄС із закордонних справ Жозепу Боррелю за підтримку.

"Я вдячний країнам-членам ЄС за згоду збільшити фінансову стелю Європейського фонду миру на п'ять мільярдів євро для додаткової військової підтримки України", — написав він у мережі Х.

Кулеба підкреслив, що це ще одна "потужна та своєчасна демонстрація європейської єдності та рішучості у досягненні нашої спільної перемоги".

"Ми з нетерпінням чекаємо на ухвалення остаточного рішення на наступному засіданні Ради ЄС із закордонних справ", — підсумував він.

Варто зазначити, що напередодні Україна та ЄС підписали меморандум щодо перехідного фінансування та кредитну угоду. Документи передбачають виділення шести мільярдів євро для України. 

Нагадаємо, 8 березня прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що у наступні два місяці Україна зможе отримати шість мільярдів євро від Європейського Союзу з пакета допомоги на 50 мільярда євро

Додамо, 28 лютого Рада Європейського Союзу схвалила початок програми Ukraine Facility, в рамках якої Україні пообіцяли надати 50 мільярда євро до 2027 року. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 13.03.2024 19:34