Фото: повітряно-космічна оборона Північної Америки

"Поведінка пілота була небезпечною": винищувачі США перехопили російські літаки біля Аляски (відео)

Військові США 23 вересня перехопили кілька російських військових літаків Су-35 біля узбережжя Аляски. Пілот одного повітряного судна поводився агресивно, що ледве не призвело до зіткнення.

Відповідне відео та фото опублікувало у соцмережі X командування повітряно-космічної оборони Північної Америки.

Серед літаків, які перехопили повітряні сили США, були винищувачі Су-35. Один із них поводився агресивно, наближаючись до військових літаків США на небезпечну відстань, що створило загрозу зіткнення.

"Поведінка одного російського Су-35 була небезпечною, непрофесійною і наражала на небезпеку всіх — це не те, що можна побачити у професійних військово-повітряних силах", — йдеться у заяві військово-повітряних сил США.

Згідно з наявною інформацією, інцидент стався в міжнародному повітряному просторі, але неподалік від кордонів США, що змусило американців відреагувати. Представники Пентагона підкреслили, що такі перехоплення відбуваються регулярно, але рідко супроводжуються агресивними маневрами з боку російських пілотів.

Раніше повідомлялось, що 23 вересня об'єднана система аерокосмічної оборони Сполучених Штатів Америки та Канади виявила чотири російські військові літаки у небі неподалік від Аляски. Всі борти залишалися у межах міжнародного повітряного простору.

Цей політ викликав тривогу у Вашингтоні та Оттаві. Остін заявив, що бомбардувальники відстежувалися протягом більшої частини польоту, і це не стало для них сюрпризом. Хоча російські літаки нерідко обходять повітряний простір США навколо Аляски, спільний політ демонструє дедалі більшу наполегливість Китаю і посилення його військового співробітництва з Росією. 

Нагадаємо, що наприкінці липня журналісти телекомпанії SVT повідомляли, що останніми днями військові літаки Росії декілька разів здійснювали близькі польоти над шведськими кораблями. Це відбувалося під час військово-морських навчань Baltops над Балтійським морем.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 30.09.2024 23:55