Фото: censor.net

"Працюємо над коаліцією винищувачів": Зеленський розповів, про що говоритиме з Шольцом

Президент України Володимир Зеленський активно працює над створенням коаліції винищувачів. Це одна з основних цілей візиту глави держави до Німеччини.

Таку заяву зробив президент Зеленський під час спільної конференції з канцлером Німеччини Олафом Шольцом.

"Ми зараз працюємо над створенням коаліції винищувачів, і частково мої візити столицями Європи спрямовані саме для цього. Я думаю, що у нас буде успіх. Я сьогодні буду звертатися і до німецької сторони, щоб підтримали Україну в цій коаліції. Для нас це важливо", — сказав глава держави.

Володимир Зеленський запевнив, що обговорить питання винищувачів разом з канцлером Німеччини під час другої частини їх зустрічі.

Своєю чергою Олаф Шольц відзначив, що Німеччина багато допомогла Україні з початку повномасштабної війни й сьогодні необхідно змусити Росію покинути українську територію.

"Ми вже багато чого доставили, що стосується ППО - це Patriot, IRIS-T, також Gepard, а також інша зброя, різні артсистеми, системи залпового вогню. Це те, на чому ми концентруємось", — заявив канцлер Німеччини.

Нагадаємо, раніше Зеленський заявив, що Німеччина виділить понад 11 млрд євро для підтримки України у майбутньому. ФРН й надалі підтримуватиме нашу державу.

Президент України наголошував, що Збройні сили України ще не отримали повний обсяг зброї, необхідний для контрнаступу. Президенту нашої держави Володимиру Зеленському необхідно провести ще декілька зустрічей зі союзниками.

Також повідомлялось, що уряд Німеччини сформував черговий пакет військової допомоги для підтримки України. Його сума складе 2,7 мільярда.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 14.05.2023 14:39