Анджей Дуда. Джерело: Офіс президента України

Президент Дуда скликає термінове засідання Радбезу Польщі перед самітом НАТО: що планує обговорити

На понеділок, 8 липня, президент Польщі Анджей Дуда скликає засідання Ради національної безпеки країни. Воно відбудеться якраз перед самітом НАТО.

Про це він заявив на брифінгу у Центрі доктрин і підготовки Збройних сил Польщі у Бидгощі. Про це також повідомлено на сторінці канцелярії польського президента в соціальній мережі X.

"Я вирішив скликати у понеділок, о дев’ятій ранку, перед нашим відльотом до Вашингтона, Раду національної безпеки, де буде можливість детально обмінятися думками й ідеями щодо того, що обговорюватиметься на саміті НАТО з політичного боку", — пояснив Анджей Дуда.

Він зазначив, що після наради у Бидгощі з керівництвом міністерства оборони та військовим командуванням він передав віце-прем’єру, міністру національної оборони Владиславу Косіняку-Камишу рекомендації до нової Стратегії національної безпеки країни.

За його словами, попередня стратегія ухвалена не так давно, 2020 року, проте відтоді безпекова ситуація у Східній Європі значно змінилася. Дуда висловив сподівання, що вже незабаром Польща матиме актуалізований документ, який відповідатиме її потребам національної безпеки.

Президент також повідомив, що на зустрічі з військовим керівництвом йшлося про створення Центру аналізу, підготовки та навчання за програмою НАТО — Україна щодо обміну досвідом між військовими Альянсу й України. Він висловив сподівання, що цей центр упродовж найближчих двох років отримає відповідну сертифікацію та розпочне свою роботу.

Нагадаємо, сьогодні президент Словаччини Петер Пеллегріні заявив на спільній прес-конференції з президентом Польщі Анджеєм Дудою, що Словаччина, на відміну від Польщі, виступає за стриманість у переговорах про вступ України в НАТО. На думку Братислави, це потрібно, щоби не допустити подальшої ескалації у світі.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 04.07.2024 23:33