Петер Пеллегріні й Анджей Дуда. Джерело: мережа X

У президентів Словаччини та Польщі виникли розбіжності щодо можливості вступу України в НАТО

Словаччина виступає за стриманість у переговорах про вступ України в НАТО. На думку Братислави, це потрібно, щоби не допустити подальшої ескалації у світі.

Про це заявив президент Словаччини Петер Пеллегріні на спільній прес-конференції з президентом Польщі Анджеєм Дудою в четвер, 4 липня. Словацького президента навели журналісти видання Standard.

Пеллегріні вказав на розбіжності у поглядах двох президентів стосовно питання переговорів про вступ України до НАТО.

"Президент Дуда виступає за якнайшвидший початок переговорів про вступ України до НАТО, ми ж закликаємо до стриманості. Щоби не допустити подальшої ескалації напруги", — акцентував президент Словаччини.

Він також додав, що вони з Дудою відверто поспілкувалися про тему наступного саміту НАТО, який відбудеться у Вашингтоні наступного тижня.

"Я підтвердив, що Словаччина перевищила обсяг інвестицій в оборону як таку, і на цей момент наші інвестиції перебувають на рівні 2,11% ВВП", — сказав президент Словаччини.

Це прозвучало у відповідь на пропозицію Дуди, щоби на наступному саміті країни робили внесок в оборону на рівні трьох відсотків ВВП.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський заявив в інтерв'ю Bloomberg, що Україна сподівається отримати щось схоже на запрошення до Північноатлантичного альянсу під час саміту НАТО, який пройде у Вашингтоні протягом 9-11 липня.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 04.07.2024 22:36