Фото: Pixabay

Вступ України до НАТО: у Держдепі Сполучених Штатів зробили гучну заяву

На саміті Північноатлантичного альянсу у Вашингтоні, який відбудеться наступного тижня, Україні запропонують конкретні шляхи для прискорення її вступу.

Про це повідомив заступник помічника держсекретаря США у справах Європи та Євразії Дуглас Джонс, передає "Голос Америки".

Зокрема, за словами посадовця, очікується, що у підсумковій декларації буде підтверджено, що Україна стане членом НАТО, але конкретне формулювання документа ще узгоджується.

Джонс зауважив, що учасники саміту обговорять те, як допомогти Україні захиститися від російської агресії зараз, як стримати Росію в майбутньому, і як підготуватися до членства в НАТО.

Він додав, що на саміт НАТО у Вашингтоні також запрошені міністри закордонних справ 35 країн-партнерів, які не входять до Альянсу. Так, на захід прибудуть, міністри закордонних справ Ізраїлю, Єгипту, Йорданії, Катару та Об’єднаних Арабських Еміратів.

Заступник помічника держсекретаря США наголосив, що це вже буде третій саміт поспіль, у роботі якого візьмуть участь не лише очільники держав усіх 32 країн-членів НАТО, а і лідери індо-тихоокеанських країн-партнерів: Австралії, Японії, Південної Кореї та Нової Зеландії.

Нагадаємо, раніше президент Володимир Зеленський заявляв, що Україна сподівається отримати щось схоже на запрошення до Північноатлантичного альянсу під час саміту НАТО, який пройде у Вашингтоні протягом 9-11 липня.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 04.07.2024 08:15