Еммануель Макрон. Джерело: Офіс президента України

Президент Франції Макрон таки приїде до Києва: коли анонсував візит

Президент Франції Еммануель Макрон планує відвідати столицю України. Його візит до Києва може відбутися вже найближчим часом.

Про це ввечері 16 лютого французький лідер заявив на спільній прес-конференції з Володимиром Зеленським.

"Я приїду до середини березня. Ви можете чекати мене в найближчі тижні", — наголосив Макрон.

Раніше повідомлялось, що Еммануель Макрон відклав візит до України. Поїздку планували на 13-14 лютого, проте в останній момент її скасували.

Варто зазначити, що 16 лютого президент Володимир Зеленський і лідер Франції Емануель Макрон підписали двосторонню угоду про гарантії безпеки для України. Її головною ціллю має стати програш Російської Федерації у загарбницькій війні.

Нагадаємо, 16 лютого Володимир Зеленський і канцлер Німеччини Олаф Шольц підписали договір про співпрацю у сфері безпеки. В угоді, зокрема, йдеться про подальшу підтримку України в оборонній, політичній і фінансовій сферах.

Раніше прес-секретар українського президента Сергій Никифоров розповідав, що відбулася церемонія підписання документа за участю президента України Володимира Зеленського та федерального канцлера Німеччини Олафа Шольца. Йдеться про "Угоду про співробітництво у сфері безпеки між Україною та Федеративною Республікою Німеччина".

В Офісі президента України також повідомили, що під час зустрічі Володимира Зеленського з німецьким канцлером Олафом Шольцом вони обговорили подальшу підтримку України в оборонній, політичній і фінансовій сферах, а також підтримку України на шляху до набуття членства у Європейському Союзі та НАТО.

Своєю чергою прем’єр-міністр Норвегії Йонас Гар Стьоре в кулуарах Мюнхенської безпекової конференції 16 лютого заявив, що Україна вже через кілька тижнів може очкувати підписання двосторонньої угоди з Норвегією про так звані гарантії безпеки в межах рамкової декларації "Групи семи".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 16.02.2024 22:12