Фото: Офіс президента

Президент США Байден оголосив новий пакет військової допомоги Україні: що він міститиме

Сполучені Штати Америки виділяють Україні новий пакет військової допомоги. Наша держава отримає додаткові боєприпаси, артилерію та броньовану техніку.

Таку заяву зробив президент США Джо Байден, пише Sky News.

Глава Білого дому анонсував новий пакет під час зустрічі з президентом України Володимиром Зеленським на полях саміту G7. Президент США наголосив, що його країна робить усе можливе для зміцнення оборони України для протистояння РФ.

Джозеф Байден також заявив, що новий пакет на суму 375 млн доларів містить боєприпаси, артилерію та бронетехніку:

  • додаткові боєприпаси для систем HIMARS;
  • артилерійські снаряди, тепловізійні та мостові системи;
  • протитанкові керовані ракети TOW;
  • протитанкові системи Javelin і AT-4;
  • броньовані медичні машини;
  • вантажівки та причепи для перевезення важкої техніки;
  • запчастини та інше польове обладнання.

Саміт "Великої сімки" у Японії й візит Зеленського

Саміт "Великої сімки" проходить з 19 по 21 травня 2023 року в японському місті Хіросіма. Президент України Володимир Зеленський також прибув до Японії, де провів низку зустрічей із лідерами багатьох країн. Зокрема, як повідомив він у вечірньому відеозверненні 20 травня, зустрівся з главою уряду Італії Джорджею Мелоні, премʼєр-міністром Великої Британії Ріші Сунаком, премʼєр-міністром Індії Нарендрою Моді, президентом Євроради Шарлем Мішелем, президентом Франції Макроном, канцлером Німеччини Шольцом.

"Координуємо позиції з партнерами, готуємо нові спільні кроки. Оборона: зброя, ППО, винищувачі. Залучаємо якнайбільше країн і лідерів заради України. Формула миру. Довготривалі програми підтримки України. Фінанси та економіка", — повідомляв очільник держави за підсумками першого дня саміту.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Зеленський під час візиту до Японії планує провести переговори із прем'єр-міністром Японії Фуміо Кісіда, який головує на саміті. Український лідер також розглядає можливість відвідування музею Хіросіми, в якому задокументовано руйнування, спричинені атомною бомбою США у 1945 році, та покладання вінка до найближчого кенотафу на згадку про жертв атомного бомбардування.

Додамо, 20 травня лідери країн "Великої сімки" під час саміту у Японії засудили російську війну проти України в кінцевому комюніке саміту G7.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 21.05.2023 09:41