Андрій Демченко. Джерело: ДПСУ

Прикордонники підтвердили, що можуть вимагати довідки з ТЦК у різних категорій чоловіків

У Держприкордонслужбі підтвердили, що через неодноразові підробки документів можуть вимагати в чоловіків, яким дозволено перетинати кордон, зокрема, в багатодітних батьків, витяг із протоколу ТЦК або запис про відстрочку у військово облікових документах.

Про це заявив речник Державної прикордонної служби України (ДПСУ) Андрій Демченко в коментарі "Українській правді".

Річ у тому, що в суботу в соцмережах почали поширювали відео та текстові повідомлення про те, що українських чоловіків, зокрема, інвалідів третьої групи та багатодітних, перестали випускати за кордон без довідки від ТЦК. Прикордонники пояснювали це тим, що в них із 29 грудня "є інші розпорядження".

Речник ДПСУ Андрій Демченко зазначив, що через неодноразові підробки документів прикордонники можуть вимагати військово-облікові документи із записом про відстрочку.

"Зважаючи, що ми неодноразово виявляли підробки документів, пов’язаних з багатодітством, наші інспектори можуть перевіряти цю умову виїзду чоловіків, зокрема, і за документами з територіальних центрів комплектування. Це можуть бути витяг з протоколу ТЦК про ухвалене рішення про відстрочку, або запис про відстрочку в військово облікових документах", — зазначив він.

Раніше в суботу той же Демченко в коментарях різним медіа запевняв, що "змін у Правилах перетину кордону немає, але з боку Державної прикордонної служби України завжди залишатиметься ретельна перевірка умов виїзду та чітке дотримання законодавства".

Нагадаємо, раніше Демченко наводив статистику, що 2023 року через спробу незаконно перетнути кордон поза пунктами пропуску затримали близько восьми тисяч чоловіків. Ще три тисячі осіб призовного віку надали підроблені документи у пунктах пропуску.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 31.12.2023 09:56