Фото: Офіс президента

"Про шану для наших воїнів": Зеленський відзначив нагородами майже 700 українських бійців

Президент Володимир Зеленський 31 грудня підписав кілька указів про відзначення державними нагородами українських воїнів. Зокрема, йдеться про майже 700 бійців.

У вечірньому відеозверненні гарант подякував всім, хто в бою, на бойових постах, на бойових завданнях зараз. Він наголосив, що це гордість нашої держави.

За словами очільника держави, до нагод приставлено бійців Збройних сил України, Повітряних сил, Військово-морських сил та Головного управління розвідки.

"П'ять Героїв України, і чотири з них — саме розвідники, воїни Головного управління розвідки. Ті, про чию героїчну роботу зараз іще не можна розповідати, але яким ми всі маємо подякувати. Наші герої", — сказав президент.

Він також зазначив, що ще одну "Золоту Зірку" Героя України вручив воїну Збройних Сил, молодшому сержанту Ігорю Тимощуку під час поїздки в Авдіївку. За словами Зеленського, це дуже міцний хлопець, сильний командир, який дійсно надихає українців.

Ще чотирьох воїнів Зеленський відзначив "Хрестами бойових заслуг". Дану нагоду отримали:

  • солдат Олег Дуженький зі 130 окремого розвідбату;
  • солдат Микита Каляєв зі 115 окремої механізованої бригади корпусу резерву Сухопутних військ;
  • капітан Богдан Мазуренко з 35 окремої бригади морської піхоти;
  • майор Роман Стрижобик — 47-ма окрема механізована бригада.

"Дякую, хлопці, вам кожному! І за такими нагородами – назви, які говорять самі за себе, і хоробрість, яка тим красномовніша, чим менше слів додаєш до неї. Роботине, Запорізька область. Передмістя Горлівки, Донецька область. Херсонщина, лівобережжя Дніпра. Красногорівка і Степове, Донецька область", — наголосив президент.

До того ж Зеленський подякував військовим медикам та працівниками ДСНС, які також допомагають Україні наблизити перемогу.

"Усі з цих майже 700 воїнів, відзначених зараз, а також медики, які теж відзначені і яким ми всі вдячні за порятунок наших військових, — усі вони проявили себе на передовій у бойових бригадах, у захисті наших людей і всієї України. І 31 грудня, і 1 січня, і в кожен день святковий, і в кожен день буденний нашу Україну оберігають такі люди, такі українці й українки. Сила та гордість нашого народу. І я хочу особливо подякувати всім, хто в бою, на бойових постах, на бойових завданнях зараз! Усім, хто на фронті. Усім, хто захищає наше українське небо... Я дякую кожному, хто працює й працюватиме на наших оборонних підприємствах — без вихідних. І всім, хто вже завтра, 1 січня, не втрачаючи часу, продовжить комунікацію з партнерами України, аби наступного року в нашої держави було якнайбільше сил і засобів, щоб боротися проти російського зла", — резюмував гарант.

Нагадаємо, колишній офіцер управління військової розвідки США по російському напрямку Ребекка Коффлер зробила прогнози щодо війни в Україні у 2024 році. На її думку, конфлікт триватиме до тих пір, поки не досягне порогу, коли рівень виснаження української живої сили стане неприйнятним для її громадян — ймовірно, влітку, на початку осені — або поки уряд США не припинить відправляти Києву зброю і гроші.

Своєю чергою міністр закордонних справ Литви Габріелюс Ландсбергіс заявив, що союзники можуть створити такі умови для України, що в Києва не буде іншого варіанту, крім переговорів із Російською Федерацією. За його словами, Захід не забезпечує належним чином українську армію зброєю та боєприпасами, необхідними для перемоги у війні.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 31.12.2023 16:58