Фото: destentor.nl

Продавав авіадеталі Росії: у Нідерландах затримали чиновника Міноборони

У Нідерландах затримали чиновника Міністерства оборони. Його підозрюють у відправленні авіазапчастин до Російської Федерації через треті країни.

Про це повідомляє rtlnieuws.

"Співробітника Міністерства оборони в Арнемі затримали за підозрою в обході санкцій проти Росії. 48-річного чоловіка підозрюють у відправленні авіазапчастин до Росії", — йдеться у повідомленні.

Відомо, що чоловіка затримали ще 30 серпня, однак відомо про це стало тільки зараз. Оскільки підозрюваний працював у Міністерстві оборони, до розслідування також залучена військова поліція. Чиновника відсторонили від роботи. На даний час він перебуває в СІЗО.

Служба фіскальної розвідки та розслідувань Нідерландів (FIOD) зазначає, що за місцем проживання чоловіка вилучили боєприпаси, документи, цифрові носії інформації.

Варто зазначити, що підозрюваний працював у Міністерстві оборони з 1990-х років. Його затримали після арешту 53-річного чоловіка з Арнема — днем ​​раніше. Він надав слідству необхідну інформацію про свого спільника.

"Підозрюваний має нідерландську компанію, яка експортувала авіазапчастини переважно в Росію", — повідомили у FIOD.

Зазначається, що під час обшуку місця проживання та складських приміщень 53-річного чоловіка було вилучено деталі літаків, зброю, гільзи та боєприпаси. Окрім 250 000 євро та 8 000 доларів готівкою, FIOD також конфіскувала приблизно 160 000 євро банківських активів.

Нагадаємо, 13 вересня Європейський Союз, вирішив продовжити індивідуальні санкції проти Росії ще на піврокуОбмеження застосували до майже 1 800 фізичних та юридичних осіб у відповідь на необґрунтовану військову агресію РФ проти України. Рада ЄС вирішила продовжити обмеження щодо осіб, причетних до підриву територіальної цілісності, суверенітету і незалежності України, на наступні шість місяців.

Відомо, що санкції передбачають обмеження на пересування для фізичних осіб, заморожування активів, а також заборону надавати кошти чи інші економічні ресурси фізичним та юридичним особам зі списку. До того ж Євросоюз вирішив викреслити зі списку чотирьох фізичних осіб. Їхні імена офіційно не називають.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 18.09.2023 14:40