Колаж TrueUA

Програма "єОселя": скільки українців скористалися послугою пільгового кредитування за два роки

За часи незалежності України "єОселя" стала однією з найуспішніших програм доступного кредитування. За два роки послугою пільгової іпотеки скористалися понад 13 тисяч громадян.

Про це повідомила перший віце-прем’єр-міністр — міністр економіки Юлія Свириденко, передає Урядовий портал.

За її словами, за два роки роботи програми доступного іпотечного кредитування "єОселя" понад 13 тисяч українських родин покращили свої житлові умови. Більш ніж половина з них — родини військовослужбовців та правоохоронців. За цей час сума виданих кредитів у межах програми сягнула понад 21 мільярд гривень.

"Два роки тому, щоб підтримати українську економіку та українців ми запустили програму "єОселя". Сьогодні ця програма — одна з найпопулярніших серед українців. Крім підтримки населення, програма в найскладніший час підтримала будівельну і суміжні галузі. В тому числі й завдяки "єОселі" в першому півріччі 2024 року виробництво будівельної продукції зросло на 37,1%. Ми не зупиняємося на досягнутому та постійно збільшуємо доступність іпотеки, а відтак — стимулюємо розвиток економіки", — зазначила Свириденко.

Найбільше кредитів за програмою видано в Київській області (3568) та Києві (2517). Також серед лідерів — Львівщина (781), Одещина (633) та Вінниччина (610).

Що таке програма "єОселя"

"єОселя" — це державна програма доступного кредитування житла, яка передбачає отримання кредиту на купівлю квартири в багатоквартирному будинку чи приватного будинку під відсоткову ставку від 3% до 7% річних. Програма реалізується Міністерством економіки спільно з Міністерством цифрової трансформації та "Укрфінжитло" за ініціативи президента Володимира Зеленського. Раніше програма передбачала лише придбання квартири, однак з січня 2023 року завдяки розширенню з'явилася можливість придбати в іпотеку приватний будинок.

Нагадаємо, раніше прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявляв, що у 2024 році за програмою "єОселя", згідно з якою деякі українці можуть придбати житло в іпотеку під 3% чи 7%, держава планує видати 12 тисяч кредитів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 02.10.2024 17:21