Фото: TrueUA

Програма "єВідновлення": українці витратили перший мільярд на ремонт пошкодженого житла

В Україні власники житла, яке пошкодили російські окупанти, витратили на ремонти за державною програмою "єВідновлення" понад один мільярд гривень. Загалом понад 69 тисяч громадян подали заявки на компенсацію коштів.

Про це повідомила прес-служба Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України. Більшу частину коштів витратили на придбання будівельних матеріалів та скла.

"Гроші за програмою державної грошової допомоги "єВідновлення" цільові і їх можна витратити лише на будівельні матеріали та послуги для ремонтів. Важливо, що гроші на допомогу повертається в українську економіку та посилюють її", — пояснив віце-прем’єр-міністр з відновлення України — міністр розвитку громад, територій та інфраструктури України Олександр Кубраков.

Зазначається, що 2307 представників бізнесу приєдналися до "єВідновлення". З них 296 (13%) — юридичні особи, а 2011 (87%) — ФОПи. 

"Загалом понад 69 тисяч українців подали заявки на отримання грошової допомоги для відновлення пошкоджених домівок, а понад 37 тисяч вже отримали її", — інформують у прес-службі.

Нагадаємо, 31 жовтня президент Володимир Зеленський підписав закон, згідно з яким українцям повертатимуть гроші за ремонт зруйнованого житла. А з 27 грудня розпочали виплачувати компенсації.

Додамо, на початку січня в Україні відбулася перша реалізація житлового сертифіката за програмою "єВідновлення". Сім'я з Гостомеля, яка втратила будинок через повномасштабне вторгнення Росії в Україну, обрала для купівлі будинок у Бучі Київської області.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 24.01.2024 18:40