Олександр Іщенко. Джерело: "Медіазона"

Прокуратура розпочала розслідування смерті "азовця" Іщенка в російському полоні

Прокуратура розпочала розслідування смерті військового полку "Азов" Олександра Іщенка в російському полоні. Вбивство військовополонених є грубим порушенням Женевських конвенцій і важким міжнародним злочином.

Про це повідомив Офіс генерального прокурора України.

"Правоохоронці розслідують обставини загибелі захисника полку "Азов" внаслідок отриманих в полоні множинних травм. Вбивство військовополонених є грубим порушенням Женевських конвенцій та кваліфікується як важкий міжнародний злочин", — йдеться у повідомленні.

В Офісі генпрокурора додали, що у слідства є інформація, яка вказує на заохочення російськими командирами жорстокого поводження з українськими полоненими, а також про прямі накази на такі злочинні дії.

Наразі тривають слідчі дії за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством.

У відомстві додали, що розслідується вбивство 64 українських військовополонених збройними силами Російської Федерації. Потерпілими від тортур визнано понад 2 200 військовополонених.

Раніше з’явилася інформація, що в російському Ростові-на-Дону загинув військовослужбовець "Азову" Олександр Іщенко, який брав участь в обороні Маріуполя.

Нагадаємо, заступник командира бригади "Азов" Святослав Паламар розповідав, що український військовослужбовець Олександр Іщенко, який був водієм у полку "Азов" та під час оборони Маріуполя потрапив у полон, помер у СІЗО Ростова-на-Дону. За результатами розтину судово-медичний експерт з’ясував, що захисник помер через "закриту тупу травму грудної клітки внаслідок контакту з тупим предметом".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 08.08.2024 19:10