Володимир Путін. Джерело: росЗМІ

Путін готовий зупинити війну в Україні з однією важливою умовою, — ЗМІ

Кремлівський диктатор Володимир Путін готовий зупинити війну в Україні. Він може погодитися на переговори про припинення вогню. При цьому, за його версією, бойові дії мають зупинитися на нинішніх лініях фронту.

Таку інформацію оприлюднила агенція Reuters. При цьому Путін готовий продовжувати війну, якщо Україна не погодиться. Три джерела, знайомі з дискусіями в оточенні Путіна, розповіли журналістам, що він "висловив розчарування невеликій групі радників" з приводу рішення президента України Володимира Зеленського відмовитися від переговорів.

"Путін може боротися стільки, скільки потрібно, але Путін також готовий до припинення вогню — щоби заморозити війну", — сказав другий з чотирьох високопоставлених російських співрозмовників агенції, який працював з Путіним. Як й інші джерела, він спілкувався з журналістами на умовах анонімності з огляду на делікатність питання.

З цього приводу медійники розмовляли з п'ятьма людьми, які працюють або працювали з Путіним на високому рівні в політичному та діловому світі. Вони запевнили, що наполеглива вимога Путіна зафіксувати в угоді будь-які бойові вигоди не підлягає обговоренню. Однак кремлівський диктатор був би готовий погодитися на ту землю, яка має зараз, і заморозити конфлікт на нинішніх лініях фронту.

"Путін скаже, що ми перемогли, що НАТО напало на нас, і ми зберегли свій суверенітет, що у нас є сухопутний коридор у Крим, і це правда", — сказав один із них.

Агенція також зазначила, що призначення минулого тижня економіста Андрія Бєлоусова міністром оборони Росії деякі західні військові та політичні аналітики сприйняли як переведення російської економіки на постійний військовий режим із метою перемоги у затяжному конфлікті.

Однак джерела ЗМІ повідомили, що Путін хотів би використати нинішню динаміку розвитку Росії, "щоби залишити війну позаду". Ґрунтуючись на своїх знаннях розмов у вищих ешелонах Кремля, два джерела, яких цитує Reuters, повідомили, що "Путін дотримується думки, що успіхів у війні на теперішній момент достатньо, щоби продати перемогу російському народу".

Нагадаємо, президент Франції Еммануель Макрон заявив в інтерв’ю CNBC, що на третьому році повномасштабної війни російський диктатор Володимир Путін не готовий до миру. Його налаштованість на війну все ще дуже велика.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 24.05.2024 13:58