Фото: росЗМІ

Путін не зацікавлений у переговорах з Україною, які базуються на міжнародному праві, — ISW

Російський диктатор Володимир Путін наразі не зацікавлений у мирних переговорах з Україною, які будуть базуватися на міжнародному праві, а не на умовах Кремля.

Про це повідомили аналітики американського Інституту вивчення війни (Institute for the Study of War).

Як зазначили фахівці, кремлівський диктатор і надалі вимагає повної капітуляції України для припинення війни. Натомість нещодавнє соцопитування показує, що українці масово відкидають вимоги Росії про повну капітуляцію.

Зокрема, аналітики зауважили, що, згідно з результатами соціологічного опитування видання "Дзеркало тижня" на замовлення Центру Разумкова, 83% респондентів відкидають заяву диктатора Путіна про те, що Україна повинна віддати під контроль РФ Донецьку, Луганську, Херсонську та Запорізьку області. А 58% респондентів опитування заявили, що Україна не повинна закріплювати у Конституції нейтральний, позаблоковий і без'ядерний статус, на якому активно наполягає Кремль.

Так, на думку експертів, відповідні умови Кремля свідчать про незацікавленість диктатора у чесних переговорах на будь-яких умовах, окрім російських.

"Україна продовжує демонструвати свою готовність вести переговори з Росією на власних умовах, а вимоги України щодо мирного врегулювання відповідають міжнародному праву — на відміну від небажання РФ брати участь у переговорах, які завершуються чимось іншим, окрім повної капітуляції України", — наголосили аналітики.

Натомість у Росії намагаються підірвати зусилля України, спрямовані на отримання міжнародної підтримки власних легітимних переговорних позицій, які ґрунтуються на міжнародному праві.

"Постійні спроби Росії стверджувати, що Україна відмовляється від "розумних" вимог, мають на меті виставити Україну безрозсудною стороною, попри те, що законні кордони України визнані міжнародним правом з 1991 року", — зазначено у звіті.

Нагадаємо, раніше прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан повідомив, що Володимир Путін не зацікавлений у припиненні вогню для того, щоби створити передумови для більш ґрунтовних переговорів про мир. Путін сказав, що справжні переговори неможливі без залучення обидвох сторін, і те що вони роблять без них, зокрема, Глобальний саміт миру, не має жодного значення.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 16.07.2024 07:10