Фото: росЗМІ

Путін вважає, що Росія може повільно та нескінченно поглинати Україну, — ISW

Кремлівський диктатор Володимир Путін вважає, що Росія може повільно поглинути Україну шляхом поступового наступу. 

Про це повідомляють аналітики американського Інституту вивчення війни (Institute for the Study of War).

Фахівці вважають, що хоча українське вторгнення в Курську область, схоже, й має вплив на російську армію на оперативному рівні, але вони, ймовірно, ще не змінило стратегічного мислення Путіна.

"ISW оцінює, що Путін стверджує, що Росія може повільно та нескінченно поглинати Україну шляхом грандіозних досягнень", — йдеться у звіті Інституту.

До того ж, на думку очільника Кремля, Росія може досягти своїх цілей шляхом війни на виснаження проти українських сил. Як зауважили аналітики, через такі високі оцінки своєї армії, Путін не погоджується на мирні переговори на інших умовах, окрім капітуляції України.

Крім того, в Інституті вважають, що країна-агресорка  швидше за все, вирішить продовжувати свою геноцидну війну проти нашої держави, якщо не зіткнеться зі значними невдачами на полі бою та сильною підтримкою України Заходом.

"Дуже малоймовірно, що будь-який російський лідер після Путіна буде більш податливим на мирні переговори та справедливе вирішення проблеми. війни. Кремль витратив роки на те, щоб заперечувати існування української нації та делегітимізувати український суверенітет, і ця спроба мала широкомасштабний і, ймовірно, довгостроковий вплив на російське суспільство та еліту", — запевнили фахівці.

Проте експерти додали, що українське вторгнення в Курську область показало, що війна не зайшла в глухий кут на невизначений термін, і показало, що Україна, Росія та Захід зберігають здатність ухвалювати рішення, які суттєво впливають на поточні реалії на полі бою та майбутній кінцевий стан війни.

Нагадаємо, раніше кремлівський диктатор Володимир Путін заявив, що Росія нібито ніколи не відмовлялася від переговорів з Україною, але зараз, щоб сісти за стіл перемовин, потрібно "розібратися з бандитами" у Курській області.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 04.09.2024 07:23