Меттью Міллер. Фото з відкритих джерел.

Путін заявив про намір створити "демілітаризовану зону" в Україні: у США відреагували

Президент Російської федерації Володимир Путін заявив про ідею створення "демілітаризованої зони" між РФ та Україною. Однак, в Сполучених штатах Америки не вірять в реальність такого сценарію, оскільки російські війська досі перебувають на території України.

Про це на брифінгу заявив речник Держдепу США Меттью Міллер.

На його думку, Росія має почати виводити свої війська з українських територій, якщо вона дійсно зацікавлена в демілітаризації України.

"Мені важко зрозуміти, як можна реалізувати демілітаризовану зону між Росією та Україною, коли російські війська перебувають на території України. Досить складно організувати демілітаризовану зону, коли російські війська продовжують діяти на українському боці кордону, і президент Путін неодноразово давав зрозуміти, що він не змінив своєї мети — завоювати та підкорити Україну", — наголосив Міллер.

Посадовець порадив російському диктатору розпочати процес виведення загарбницьких військ з українських земель, якщо дійсно у РФ зацікавлені в демілітаризації України.

Додамо, що у четвер, 1 лютого, Володимир Путін виступив перед росіянами, заявивши про мету створення "демілітаризованої зони" і відсунення української артилерії якомога далі від лінії фронту.

Глава "країни-агресора" наголосив на ідеї "демілітаризованої" або "санітарної" зони в Україні, заявивши, що "ця лінія має бути на такому віддаленні від нашої території, щоб уникнути ударів ЗСУ".

Нагадаємо, на нещодавньому засіданні Постійної ради ОБСЄ представник США при організації Майкл Карпентер заявив, що російський диктатор Володимир Путін прагне знищити Україну як суверенну державу та підкорити український народ. Його ціль щодо сусідньої держави залишається незмінною, наголосив Карпентер.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 02.02.2024 09:47