Фото: росЗМІ

Путін знайшов виправдання застосуванню ядерної зброї, — ISW

Російський диктатор Володимир Путін знайшов виправдання застосуванню ядерної зброї. Зокрема, він прирівняв поразку в Україні до знищення державності Росії, що дозволяє йому застосувати ядерну зброю.

Про це повідомили аналітики американського Інституту вивчення війни (Institute for the Study of War).

Так, за інформацією фахівців, кремлівський лідер продовжує погрожувати застосуванням ядерки у рамках своєї інформаційної кампанії, яка спрямована на перешкоджання країнами Заходу подальшій підтримці України та підрив зусиль міжнародної спільноти щодо узгодження свого стратегічного бачення перемоги в загарбницькій війні Росії проти України.

Зокрема, 21 червня під час виступу перед російськими офіцерами-випускниками  Путін заявив, що Росія планує і надалі розвивати свою ядерну тріаду як "гарантію стратегічного стримування" і підтримки балансу сил у світі.

Крім того, 20 червня під час прес-конференції у В'єтнамі Путін заявив, що Росія розглядає можливість "зниження порогу" застосування ядерної зброї в російській ядерній доктрині та що можлива майбутня стратегічна поразка російських сил на полі бою в Україні призведе до "кінця державності Росії".

"Путін, імовірно, помилково прирівняв поразку в Україні до екзистенційної загрози для російської держави, щоб послатися на "винятковий випадок", коли чинна ядерна доктрина РФ дозволить застосування ядерної зброї", — наголошують в Інституті.

На думку аналітиків, ядерні погрози кремлівського диктатора є продовженням його нещодавньої інформаційної операції, спрямованої на саботаж зусиль Заходу з перемоги над російським вторгненням, яке повинно було б стати кінцевою метою війни в Україні.

"Загроза ядерної ескалації є ключовим аспектом здатності Росії маніпулювати іноземними лідерами, які ухвалюють рішення, і дуже малоймовірно, що вона призведе до фактичної ядерної ескалації завдяки ядерним і звичайним засобам стримування", — йдеться у звіті ISW.

Нагадаємо, Північноатлантичний альянс веде переговори про розгортання більшої кількості ядерної зброї. Причина такого кроку — дедалі більша загрозою з боку Росії та Китаю.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 22.06.2024 07:59