Сергій Різник. Джерело: сайт Львівського національного університету імені Івана Франка

Рада призначила суддею Конституційного суду проректора вишу зі Львова: що про нього відомо

У четвер, 23 травня, Верховна Рада призначила за своєю квотою Сергія Різника суддею Конституційного суду України. До цього він працював професором кафедри конституційного права Львівського університету імені Івана Франка.

Про це повідомив у своєму Telegram-каналі народний депутат від фракції "Голос" Ярослав Железняк.

"Парламент призначив суддею Конституційного Суду. Різника Сергія Васильовича. Він набрав 276 голосів", — написав він.

Голосування депутатів

Джерело: Telegram-канал Ярослава Железняка

Загалом на посаду судді Конституційного суду було троє претендентів: Олександр Водянников, Сергій Різник і Юрій Барабаш.

Що відомо про Сергія Різника

Сергій Різник дотепер працював професором кафедри конституційного права юридичного факультету Львівського національного університету імені Івана Франка. Відомо, що він поєднував наукову роботу з адвокатською діяльністю. 2015 року отримав вчене звання доцента.

На посаду заступника завідувача кафедри конституційного права Львівського національного університету імені Івана Франка Сергія Різника призначили 2016 року. З квітня 2017 року по вересень 2018 року він був заступником декана юридичного факультету. З вересня 2021 року — професор кафедри конституційного права.

З квітня 2019 року він обіймав посаду заступника голови Науково-консультативної ради Конституційного суду України. У червні 2021 року призначений на посаду проректора з науково-педагогічної роботи та міжнародної співпраці Львівського національного університету імені Івана Франка.

Нагадаємо, що 29 лютого президент Володимир Зеленський видав указ про запуск процедури відбору суддів до Конституційного суду України.

Суспільство, 23.05.2024 14:18