Фото: "Мілітарний"

Рада Україна-НАТО проведе надзвичайне засідання через масовані удари Росії

Рада Україна-НАТО на запит української сторони проведе надзвичайне засідання у відповідь на масовані ракетні удари РФ по українських містах.

Про це повідомив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

За його словами, ключовою темою засідання стане посилення протиповітряної оборони нашої держави. 

"НАТО підтримало запит України на надзвичайне засідання Ради Україна-НАТО у відповідь на масовані ракетні та дронові удари Росії. Однією з ключових тем стане посилення протиповітряної оборони України. Важливий сигнал євроатлантичної єдності на тлі ескалації російського терору", — зазначив очільник МЗС.

Рада Україна-НАТО проведе надзвичайне засідання у відповідь на обстріли Росії

Скріншот зі сторінки Дмитра Кулеби у соцмережі X

Нагадаємо, 2 січня російські терористи здійснили масовану атаку на Київ. Окупанти гатили по столиці різними типами ракет, у тому числі гіперзвуковими "Кинджалами". Загалом у просторі Києва та області Сили протиповітряної оборони знищили 61 ракету, з них — близько 10 "Кинджалів".

Також під час обстрілу Києва 2 січня частина збитої ворожої ракети влучила в один з лікувальних закладів міста, де проходять реабілітацію поранені та травмовані захисники України.

Варто відзначити, що масовані атаки Російської Федерації по Україні не залишились без уваги Європейського Союзу. Глава дипломатії ЄС Жозеп Боррель заявив, що Москва відповість за свої воєнні злочини.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 03.01.2024 18:53