Олександр Кубраков. Джерело: Офіс президента України

Рада відправила у відставку міністра Кубракова: як влада хоче розділити відомство

Верховна Рада України проголосувала за відставку Олександра Кубракова з посади віце-прем'єра з відновлення України, міністра розвитку громад, територій та інфраструктури. Відомство планують розділити на два міністерства.

Про це повідомив народний депутат від фракції "Голос" Ярослав Железняк у своїх соціальних мережах.

"За" відставку Кубракова проголосували 272 нардепи. При цьому "утрималися" від голосування 35 депутатів.

Результати голосування: Джерело: Telegram-канал Ярослава Железняка

Результати голосування: Джерело: Telegram-канал Ярослава Железняка

"Самого віце-премʼєра не було в залі. Премʼєр-міністра теж. Хто замість нього — теж незрозуміло. Коли призначення — теж ніхто не знає", — наголосив у дописі Ярослав Железняк.

Як відомо, очолюване Кубраковим відомство відтепер пропонують розділити на два окремих. Різні джерела інформації підтверджували, що Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури хочуть розділити на два: Міністерство інфраструктури та Міністерство регіональної політики.

Причиною тому стала начебто незадовільна робота відомства. За словами народного депутата Олександра Качури, в середу керівництво фракції "Слуга народу" збирало депутатів на термінове засідання, під час якого підтримали пропозицію розділити Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури. Оскільки "провалено роботу з регіональної політики та місцевого самоврядування".

Однак станом на вчора залишалося незрозуміло, чи перепризначать Кубракова на посаду міністра інфраструктури та хто може обійняти посаду очільника нового Міністерства регіонального розвитку.

При цьому прем'єр-міністр Денис Шмигаль виступає за об'єднання ще декількох міністерств через необхідність оптимізації витрат.

Нагадаємо, що 11 квітня Верховна Рада викликала до сесійної зали парламенту міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України Олександра Кубракова та голову Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури Мустафу Найєма. Однак вони не з’явилися.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 09.05.2024 11:09