Фото: ДТЕК Київські електромережі

Рашисти атакували українську теплоелектростанцію: подробиці від ДТЕК

У понеділок ввечері, 31 жовтня, Росія атакувала одну з теплоелектростанцій ДТЕК у прифронтовому регіоні. Внаслідок терористичного обстрілу було серйозно пошкоджено обладнання компанії.

Про це повідомляє прес-служба ДТЕК. Зазначається, що через ворожі обстріли без світла та води опинилися мешканці одного з населених пунктів поряд зі станцією. Цього разу обійшлося без постраждалих. 

"Одразу після припинення обстрілів енергетики ДТЕК розпочали активну роботу з усунення наслідків. Зараз вони докладають усіх зусиль для якнайшвидшого відновлення енергопостачання у домівках українців", — йдеться у повідомленні компанії.

Нагадаємо, ввечері 22 жовтня внаслідок обстрілів постраждала одна з теплоелектростанцій ДТЕК. Ворог завдав удару по складських приміщеннях ДТЕК в Дніпропетровській області. Було пошкоджено кабелі, трансформатори, роз’єднувачі та інше обладнання.

Також в енергетичній компанії ДТЕК відреагували на інформацію, що у ЗМІ почали з’являтись графіки відключень світла. Енергетики наголосили, що вони не застосовуються наразі.

Раніше голова правління НЕК "Укренерго" Володимир Кудрицький 10 жовтня розповідав, що в разі масованих атак Росії на енергетичні об'єкти України тривалість відключень світла залежатиме від того, яким в цей день буде споживання та спроможності електростанцій. Водночас він наголосив, що "Укренерго" перегляне графіки відключення світла. Зокрема, зміняться списки та черговість можливих відключень.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 31.10.2023 09:28