Фото ілюстративне. Джерело: росЗМІ

Рашисти навчатимуть військовій справі українських дітей на окупованих територіях

З 1 вересня російські загарбники вводять предмет "Основи безпеки та захист батьківщини" в школах на тимчасово окупованих територіях. У ньому передбачені заняття з тактичної медицини та військової підготовки.

Про це повідомив Центр національного спротиву.

"Ворог планує посилювати мілітаризацію школярів на тимчасово окупованих територіях. Сучасна Росія все більше перетворюється на терористичний табір, де, за планами Кремля, матері мають народжувати бойовиків для нескінчених війн імперії", — йдеться в повідомленні.

У Центрі нацспротиву зазначили, що з 1 вересня в школах на тимчасово окупованих територіях вводять предмет "Основи безпеки та захист батьківщини". На ньому дітей будуть вчити тактичної медицини та військовій підготовці, зокрема, роботи з БпЛА, гранатами й автоматом.

"При цьому предмет обов’язковий для всіх старшокласників, включаючи дівчат. Також ворог готується до збільшення кадетських класів у школах на тимчасово окупованих територіях. Все це є елементом підготовки нових кадрів у мілітаризовані структури Кремля", — наголосили в Центрі національного спротиву.

Там також знову закликали повідомляти про колаборантів, аби кожен з них не уникнув покарання за злочини проти людства.

Нагадаємо, неодноразово з’являлися повідомлення про те, що російські військові продовжують тероризувати мирне населення тимчасово окупованих територій. Представниками окупаційних адміністрацій проводять агітаційні заходи щодо примусового залучення дітей шкільного віку до навчання за програмою Російської Федерації.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 30.05.2024 16:47