Фото: Генштаб ЗСУ

Рашисти перекинули частину підрозділів на Херсонщину: ситуація на фронті 18 травня

Російські загарбники перекинули частину підрозділів на Херсонщину. Крім того, противник посилив контррозвідувальні заходи у тимчасово захопленому Херсонському районі.

Про це повідомив Генштаб ЗСУ.

За даними військових, жива сила противника почала прибувати до окремих населених пунктів Каховського району. Окупанти заселяються до будинків, де мешкають мирні жителі.

До того ж рашисти посилили контррозвідувальні заходи у тимчасово захопленому Херсонському районі. Зокрема, на дорогах між населеними пунктами значно побільшало блокпостів, проводяться ретельні перевірки транспортних засобів, документів, особлива увага приділяється вмісту телефонів.

Атаки рашистів

Противник і надалі зосереджує основні зусилля на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках. Протягом доби відбулось 17 бойових зіткнень на зазначених ділянках фронту, найгарячіші бої ведуться за Бахмут та Мар’їнку.

Російські війська за добу завдали 36 ракетних і 23 авіаційних удари, а також здійснив близько 30 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях українських військ і населених пунктах.

Удари ЗСУ

Авіація Сил оборони завдала шість ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки противника, знищила 21 крилату ракету та сім ворожих розвідувальних дронів різного типу. Підрозділи ракетних військ і артилерії уразили район зосередження озброєння та військової техніки, склад боєприпасів, три артилерійських підрозділи на вогневій позиції, зенітно-ракетний комплекс, сім станцій радіоелектронної боротьби та радіолокаційну станцію окупантів.

Нагадаємо, українські воїни взяли під контроль південно-західну частину Бахмута та просуваються вперед на окремих ділянках міста. Ворог впродовж дня інтенсивно обстрілював позиції наших бійців на цьому напрямку. 

Раніше українські військові під Бахмутом взяли в полон одного з бійців з ПВК "Вагнера". "Вагнерівець" розповів, що рашисти зазнають колосальних втрат на фронті.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 18.05.2023 20:23