Фото: wikimapia.org

Рашисти повністю зруйнували Зміївську ТЕС у Харківській області, — "Центренерго"

Під масованого обстрілу України 22 березня війська країни-агресорки повністю зруйнували одну з найбільших теплоелектростанцій у Харківській області — Зміївську.

Про це повідомила компанія "Центренерго".

"Знищені всі блоки, пошкоджено допоміжне обладнання. Ступінь руйнації різний, від повного — до значного", — йдеться у повідомленні.

Наголошується, що на даний час на ТЕС триває розбір завалів і немає доступу до більшої частини обладнання. Через це наразі не можливо більш точно оцінити масштаб пошкоджень. Зокрема, на сьогодні немає відомостей про точні цифри щодо суми, яка необхідна на відновлення, а також якихось прогнозів щодо часу ремонтів.

Водночас міністр енергетики Герман Галущенко який відвідав зруйновану ТЕС, запевнив, що міністерство максимально допомагатиме у процесі відновлення підприємства.

"Будемо допомагати через донорів. Гроші є. Є відповідний фонд підтримки енергетики. Він працює. Тому всі готові допомагати", — заявив Галущенко.

Нагадаємо, вночі 22 березня рашисти також масовано вдарили по Харкову — окупанти здійснили понад 15 ударів по обʼєктах енергетики. Місто фактично повністю без світла.

Також внаслідок російської атаки по Запоріжжю у ніч на 22 березня загинуло троє людей. Серед жертв — восьмирічна дівчинка та її батько.

За даними Нацполіції, внаслідок нічного масованого обстрілу України 22 березня п’ятеро мирних людей загинули та 26 поранені. Пошкоджено понад 100 будівель, серед яких об’єкти енергоінфраструктури.

Своєю чергою глава європейської дипломатії Жозеп Боррель наголосив, що усі причетні до масштабної нічної атаки Росії на інфраструктуру України будуть покарані.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 30.03.2024 08:57