Денис Шмигаль під час засідання уряду. Джерело: Telegram-канал прем'єр-міністра України

Реєстр ветеранів і не тільки: Шмигаль анонсував "План дій уряду на 2024 рік"

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль оголосив про створення 2024 року Єдиного державного реєстру ветеранів. Це один із пунктів пріоритетних планів для, серед яких також і програма "Український щит".

Про це Денис Шмигаль повідомив під час засідання уряду. Єдиний реєстр має допомогти ветеранам скористатися всіма пільгами й інструментами підтримки держави.

За його словами, вже незабаром у всій країні мають запрацювати понад 10 тисяч помічників ветеранів. Він зазначив, що це один із ключових елементів системи переходу від військової служби до цивільного життя.

"Стратегічні точки ветеранської політики ми визначили ще минулого року. Реабілітація, цифрові послуги, робота, навчання, житло, реформа військово-лікарських комісій", — сказав Шмигаль.

Він також пообіцяв, що у Київській області цього року побудують Національне військово-меморіальне кладовище, де можна буде поховати полеглих Героїв.

Загалом, "План дій Уряду на 2024 рік" — один із ключових документів для роботи Кабінету міністрів і центральних органів виконавчої влади.

"Перший пріоритет залишається без змін — обороноздатність, а також безпека для наших громадян. Це програма "Український щит", — наголосив прем’єр-міністр.

Він також озвучив інші важливі пункти:

  • другий — це європейська інтеграція України;
  • третій пріоритет — це відбудова зруйнованого;
  • четвертий — це нова ветеранська політика;
  • п’ятий — це освіта для успішної країни;
  • шостий пріоритет — це реформа соціальної сфери, соціальний перехід;
  • сьомий — це стійка економіка;
  • восьмий — це побудова ефективної цифрової держави;
  • дев’ятий — це енергетична незалежність;
  • десятий — це сучасна доступна медицина.

Серед інших пріоритетів: верховенство права та санкційна політика, регіональний розвиток і децентралізація, наука й інновації, консолідація українського суспільства, захист довкілля.

"За всіма пріоритетами ставимо амбітні цілі. Кожен міністр несе особисту відповідальність за їх виконання", — підсумував Шмигаль.

Нагадаємо, що уряд цього року спрямовуватиме основні зусилля на програми з відновлення країни. Станом на сьогодні держава потребує для швидкого відновлення 15 мільярдів доларів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 17.02.2024 08:17