Роберта Мецола. Фото: Офіс президента

Роберту Мецолу переобрали головою Європарламенту на новий термін

У вівторок, 16 липня, представницю Мальти Роберту Мецолу переобрали головою Європейського парламенту

Про це повідомила прес-служба в Європарламенту.

"Роберта Мецола переобрана президентом Європейського парламенту. Вона обійматиме посаду ще два з половиною роки", — йдеться у повідомленні.

Загалом під час голосування за президента Європарламенту волевиявлення зробили 623 депутати. За кандидатуру Мецолу віддали 562 голосів.

"Разом ми повинні відстоювати політику надії, мрію, якою є Європа. Я хочу, щоб люди відновили почуття віри та ентузіазму щодо нашого проекту. Віра зробити наш спільний простір безпечнішим, справедливішим і рівноправнішим. Віра в те, що разом ми сильніші і кращі. Віра в те, що наша Європа є для всіх", — заявила Мецола під час виступу після оголошення результатів голосування.

Варто зауважити, що із переобранням на посаду Роберту Мецолу вже привітав президент України Володимир Зеленський. Він наголосив, що сподівається на тісну та плідну співпрацю у майбутньому.

"Я дуже ціную особисту участь президента Мецоли у підтримці України, а також її непохитну відданість захисту людей і відстоюванню нашого європейського способу життя. Я сподіваюся на продовження нашої тісної співпраці з метою швидшого відновлення справедливого миру", — зауважив Зеленський.

Нагадаємо, у Франції 30 червня відбувся перший тур дострокових парламентських виборів. Раніше президент країни Еммануель Макрон розпустив Національні збори після поразки на виборах до Європарламенту.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 16.07.2024 14:50